Колата е браво 1.6 ,но предполагам принципното устройство на горивната система при 145/146 и Браво/Брава е същото. Проблема е следния- ако не се пали колата 3-4 часа налягането в системата пада и после върти доста докато го вдигне за да запали. Помпата е нова и подозирах,че евентуално проблема е в клапанчето (вградено е) и горивото се връща в резервоара. Сложих за проба външен клапан след помпата,но проблема остава. Хрумва ми някак си през горивния регулатор да губи налягането , друго нищо. Ако предположим ,че няма как да се върне в резервоара заради клапана на помпата и другия външен след нея къде може да ходи тоя бензин?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Загуба на налягане в бензиновата система
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от pi4_s_bravo Покажи съобщениеКолата е браво 1.6 ,но предполагам принципното устройство на горивната система при 145/146 и Браво/Брава е същото. Проблема е следния- ако не се пали колата 3-4 часа налягането в системата пада и после върти доста докато го вдигне за да запали. Помпата е нова и подозирах,че евентуално проблема е в клапанчето (вградено е) и горивото се връща в резервоара. Сложих за проба външен клапан след помпата,но проблема остава. Хрумва ми някак си през горивния регулатор да губи налягането , друго нищо. Ако предположим ,че няма как да се върне в резервоара заради клапана на помпата и другия външен след нея къде може да ходи тоя бензин?Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 17:03.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
-
Отвори резервоара и извади кошницата с помпата. Провери маркуча който излиза от помпата за пробойни.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Регулатор имам и ще го сменя да пробвам събота/неделя, маркуча ми е втория вариант като мисля да го надуя с компресора да видя дали е здрав. Пробвах да отвия маркуча влизащ от помпата в рейката с дюзите- няма абсолютно никакво налягане останало в системата, а колата е карана вчера. Ако регулатора е повреден възможно ли е да изпуска налягането през обратното гориво дори при липса на вакуум от колектора (неработеща кола) ?
Comment
-
Първоначално публикувано от pi4_s_bravo Покажи съобщениеРегулатор имам и ще го сменя да пробвам събота/неделя, маркуча ми е втория вариант като мисля да го надуя с компресора да видя дали е здрав. Пробвах да отвия маркуча влизащ от помпата в рейката с дюзите- няма абсолютно никакво налягане останало в системата, а колата е карана вчера. Ако регулатора е повреден възможно ли е да изпуска налягането през обратното гориво дори при липса на вакуум от колектора (неработеща кола) ?Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 17:36.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
Comment